Els guardons

cabecera historia


Vint-i-set anys celebrant la qualitat!

Els Premis Zapping són el reconeixement més directe del públic català a la programació i als professionals de la televisió que no treballen únicament per l’audiència numèrica, i que s’esforcen per fer una televisió de qualitat. El tarannà i prestigi dels Premis Zapping respon al fet que els vots són populars, ponderats segons criteris de qualitat, i perquè són els únics premis a la televisió de qualitat que es fan a Catalunya.

Els usuaris trien amb els seus vots tres finalistes en cadascuna de les categories televisives, d’internet i videojocs en què es divideixen el premis. D’entre aquests finalistes, un jurat, format per experts i responsables de l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals, emet el seu vot i decideix els guanyadors, el nom dels quals no es desvetlla fins a la mateixa nit de la gala de lliurament de premis.

Després de dues edicions inicials centrades exclusivament en els canals d’àmbit català, els guardons es van obrir a la resta de cadenes d’àmbit estatal, a causa del gran èxit i bona acollida de la iniciativa.

Per a participar com a espectador “votant”, només cal connectar-se a la web durant febrer i votar en la secció: Vota.

Per a participar com a televisió local a la categoria corresponent, cal que us poseu en contacte amb l’Associació perquè us enviïn la convocatòria amb les bases específiques.

Les televisions autonòmiques i estatals, així com les iniciatives web i els videojocs, no participen als Zapping presentant els programes a concurs, sinó que aquests són votats pels teleespectadors i usuaris directament.